Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Jubileum

Jubileum

Op 12 juni 2018 is het 50 jaar geleden dat in Maartensdijk de Christelijke Korfbalvereniging Tweemaal Zes werd opgericht, kortweg T.Z.

 

Bij de oprichting waren er genoeg leden voor één team. Toen waren er voor een team nog minimaal 6 dames en 6 heren nodig, want er werd gespeeld in 3 vakken.Naast een speelveld van 3 vakken op het natuurgras was en in de zaal, de Expohal in Hilversum, maar ruimte voor 2 vakken. Hier was dus altijd weer een selectie nodig omdat er 2 dames en 2 heren diende af te vallen. Sinds we ook op het veld terug gegaan zijn naar 2 vakken is dit niet meer nodig.
Ook de Expohal in Hilversum (daar waar nu het ROC staat) is al lang verleden tijd, want al heel erg lang worden de thuiswedstrijden gewoon gespeeld in de Vierstee.

Als T.Z. hebben wij in op verschillende plaatsen gezeten in Maartensdijk, maar inmiddels al weer bijna 25 jaar aan de Dierenriem. De 1e jaren hebben we daar nog gespeeld op natuurgras maar begin deze eeuw kwam er een kunstgrasveld, nu zelfs al twee en spelen we op het veld met dezelfde afmetingen als de zaal. En bovendien staan wij in de top 26 van de korfbalverenigingen door de prestaties van het vlaggenschip zowel op het veld als in de zaal.
Het korfbal spel is op vele fronten veranderd maar T.Z. is nog steeds die gezellige vereniging met al zijn vrijwilligers net als 50 jaar geleden.
50 jaar T.Z. dat kan en mag dus niet zomaar voorbijgaan. Inmiddels is sinds augustus 2016 een enthousiaste groep vrijwilligers bezig met de voorbereidingen voor dit GOUDEN FEEST.

Met een krasactie en daaraan gekoppeld een goed doel moet het laatste geld in het voorjaar binnen worden gehaald om een fantastische feest te kunnen geven voor onze leden, ouders, sponsors, donateurs, leden club van 66 en ook zeker oud leden, want wat zal en is het leuk om mensen van jaren terug weer eens te spreken over dezelfde passie: Korfbal en T.Z.
Op dit moment staat de datum, ja het wordt een week, vast : 2 juni – 9 juni 2018.

Al vast een aantal momenten:
Zaterdag 2 juni: opening
Woensdag 6 juni : Combi toernooi
Zaterdag 9 juni: Ontbijt, foto met alle leden, FEEST

Het gehele programma zal in de komende periode volgen op de website, facebook, weekbericht.
NOTEER deze juni week in de agenda en zeker zaterdag 9 juni de afsluiting. We hopen dat via de sociale media vele oud leden op de hoogte zijn, blijven of worden gebracht van het jubileum van onze club en het met ons komen vieren op zaterdag 9 juni.