Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Goede hervatting TZ

TZ begon afgelopen zaterdag aan de tweede helft van de veldcompetitie. TZ stond op een veilige plaats maar overtuigde nog niet echt in het eerste deel. De tegenstander was een oude bekende, namelijk Top Arnemuiden. De thuisploeg stond er een stuk beter voor en vond zichzelf terug op de tweede plaats.

De start van de wedstrijd was voor de thuisploeg. De Zeeuwse ploeg had het initiatief en de betere kansen. TZ had meer moeite om lekker in het spel te komen. Tien minuten voor de rust stond er dan ook 11 – 7 op het scorebord. In de laatste tien minuten kreeg TZ verdedigend meer grip op de acties van Top. Zij scoorden niet meer voor de rust. Alhoewel het nog niet allemaal even vloeiend liep bij TZ, werd er nog wel vier keer gescoord. Met rust stond het 11 – 11.

In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Al leek het er halverwege de tweede helft toch op dat Top TZ kon breken. Er werd met een sterke fase een voorsprong genomen van drie doelpunten. TZ kwam beter in de wedstrijd en nam naarmate de wedstrijd duurde het heft in handen. Vlak voor tijd stond er een 21 – 23 voorsprong op het bord voor de gasten. Even later was het toch weer 23 – 23, maar in de daaropvolgende aanval pakte men weer de voorsprong. Top kreeg nog wel de bal in de aanval maar kon niet meer gelijkmaken. Met 23 – 24 werden er twee belangrijke punten meegenomen.

Van de ploegen die onder TZ stonden wist Oranje Wit te winnen van OVVO. Dos verloor van koploper Deetos en daardoor is het gat met beide ploegen nu vier punten. Volgende week speelt men thuis tegen Sporting Delta, de ploeg van trainer/coach Eric Geijtenbeek. Met een overwinning kan er een belangrijke stap in de goede richting gezet worden.

Een kort verslag van de wedstrijd van Omroep Zeeland is hier te zien.