Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ geeft goede eerste helft geen vervolg

Afgelopen zaterdag speelde TZ de laatste zaalwedstrijd van 2017. In de Vierstee ontving men koploper Groen Geel, dat over een zeer jonge en talentvolle ploeg beschikt. Het zou sowieso een lastige wedstrijd worden, maar het hielp niet mee dat Randy Bruintjes, coach Iwan Hazendonk en Bart Drost ontbraken. De eerste twee vanwege een schorsing en de laatste vanwege een blessure. Op hun plaatsen speelden Matthias van Beest en Geert Drost. Die beiden terug kunnen kijken op een prima wedstrijd.

TZ kan terugkijken op een prima eerste helft. Groen Geel is een makkelijk scorende ploeg over veel schijven. De opdracht van de TZ verdedigers was om de rebound niet makkelijk weg te geven en er voor te zorgen dat Groen Geel niet te vaak kon herhalen. In de aanval was het soms zoeken maar er werd zorgvuldig gespeeld en dat resulteerde erin dat er een gelijk opgaande eerste helft zich afspeelde. Helaas voor TZ werd niet alle opgelegde kansen benut anders was men gaan rusten met een voorsprong.

In de tweede helft was er een ongelukkige beginfase, waarbij het missen van twee strafworpen zeker niet mee hielp. Er werden meer fouten gemaakt en die werden afgestraft door Groen Geel. Daarnaast schakelde ploeg uit Wormer een tandje bij in de afronding en al snel liep het verschil op. Het lukte TZ, afgelopen zaterdag gecoacht door Wessel Hengeveld, niet om zelf aanvallend te verbeteren. Sterker nog het aantal kansen liep terug en het rebound en scoringspercentage was te laag. Uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter af bij 18 – 28.

Een goede eerste helft kreeg helaas geen vervolg. Misschien dat dit alsnog niet genoeg was geweest voor de overwinning, maar dan was het verschil niet zo groot geweest. Het lukte niet om het gedisciplineerde spel van de eerste helft vast te houden. Na de kerstonderbreking wacht de verre uitwedstrijd tegen SCO. De komende periode kan goed van pas komen om enkele fysieke ongemakken te laten herstellen.