Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ kan lang mee met AW.DTV

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd voor TZ op het programma. Na de mooie overwinning op KV Wageningen, was de tegenstander nu titelkandidaat AW/ DTV. AW/ DTV won de vorige wedstrijd uit bij Unitas. AW/ DTV degradeerde vorig jaar uit de korfballeague. Dit jaar moet AW/ DTV het doen zonder topschutter Ilona van den Berg.

Aan het begin van de wedstrijd was het direct duidelijk dat TZ moest wennen aan de druk die gegeven werd door AW/ DTV. De aanval van de Maartensdijkers liet zich te ver naar buiten drukken. De thuisploeg kwam makkelijker tot kansen en pakte de voorsprong van 4 – 1. TZ kon zich beter onder de druk uitspelen en kwam terug tot 4 – 4. Even kon TZ het gat klein houden, maar in het verloop van de eerste helft kwam AW/ DTV weer op een voorsprong van vier doelpunten. Deze voorsprong stond bij de rust ook nog op het scorebord, 15 – 11.

De eerste fase van de tweede helft was prima van de gasten. Nadat beide ploegen twee keer gescoord hadden, volgde er een sterke fase naar 17 – 17. Met nog 15 minuten te spelen lag de wedstrijd weer open. Het inlopen van de achterstand had echter veel kracht gekost, want ondanks de gelijke stand, moest TZ harder werken voor de goals dan AW/ DTV. Na de goede fase volgde echter ook duidelijk de minste fase. AW/ DTV liep snel uit naar vier goals. TZ moest oppassen om de wedstrijd niet helemaal weg te geven. Een licht herstel in de slotfase, mede door het invallen van Geert Drost, zorgde uiteindelijk voor de 31 – 24 eindstand.

Volgende week speelt TZ tegen Unitas. Een team dat net als TZ zal richten op handhaving. Dit zal een interessante ontmoeting worden. Beide ploegen hebben gewonnen van KV Wageningen en verloren van AW/ DTV. De wedstrijd begint om 21:10 in de sporthal de Vierstee.