Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Belangrijke winst TZ

Afgelopen zaterdag speelde de Maartensdijkse korfballers een belangrijke wedstrijd in Groningen. TZ had zich in de laatste wedstrijden te kort gedaan tegen Unitas en ROHDA. Nu werd er gespeeld tegen NIC, dat tot nu toe nog geen punten had gehaald. Er mochten geen punten meer gemorst worden, dus volstond alleen een overwinning.

Er volgde een zeer wisselende eerste helft. TZ nam de leiding met 3 – 7 maar NIC knokte zich terug in de wedstrijd. Met name verdedigend werden er een aantal onverstandige keuzes gemaakt. De scheidsrechter besloot gedurende de eerste helft steeds vaker te fluiten. TZ anticipeerde hier niet op door soberder te verdedigen. Voor de rust had TZ weer een sterke run naar 10 – 15 onder leiding van Luke van Kouterik en Randy Bruintjes. Bij 14 – 17 floot de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft leek TZ de wedstrijd in de beginfase te beslissen, in tien minuten liep TZ weg naar 17 – 25. NIC schroefde de druk op de spitsen van TZ en rechtte nog een keer de rug. TZ scoorde wel over meerdere schijven, maar desondanks kwam NIC wel terug. Op 22 – 28 leek TZ definitief zijn slag te slaan. Echter mocht NIC nog een aantal keer (soms wel erg gemakkelijk) naar de strafworpstip. Uiteindelijk won TZ met 28 – 30.

Een zeer belangrijke overwinning voor TZ. Er zaten veel goede dingen in het spel van TZ en de overwinning had ook zeker groter moeten uitpakken. Jammer was het dat de scheidsrechter het nodig vond om 4 gele kaarten uit te delen, met name als reactie op enkele onduidelijke beslissingen van zijn kant. Nu wacht TZ in de heenronde nog twee wedstrijden tegen twee play-off kandidaten. Volgende week komt koploper Groen Geel naar Maartensdijk. TZ kan vrijuit spelen en kijken of er verrast kan worden.