Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

De laatste fase

Nog 4 weken en de zaalcompetitie zit er al weer op. En in die laatste weken moeten er nog wat punten worden binnengehaald, dus enige druk en spanning is aanwezig.
KCR uit Ridderker is daarbij de eerste tegenstander , een ploeg met sterke rebound en de laaste wedstrijden wat punten bij elkaar gesprokkeld, dus ook met enig vertrouwen. Voor TZ vooral zaak om de aanwezige druk snel los te laten en met durf te korfballen.
Na een gelijkopgaande beginfase, met een zuivere Matthias, lukte het TZ om in de loop van de 1e helft te initiatief te pakken, zelfs een 3 punten voorsprong te pakken, en uiteindelijk met een 15-17 voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Aanvallend weing op aan te merken, verdedigend toch teveel situaties waarin de tegenstander werd losgelaten.
Na rust meteen 15-18 en in die fase moest TZ eigenlijk het gat gaan slaan naar 4 punten. Ondanks een aantal mogelijkheden lukte dat niet, daarna een fase waarin TZ te afhankelijk was van het 1e schot en KCR kroop dichtbij met als gevolg een spannende slotfase. In de laatste minuut kwam TZ nog op voorsprong door Rianne, de eerstvolgende tegenaanval leverde helaas de gelijkmaker op. Het laatste schot van Randy trof helaas geen doel, zodat er uiteindelijk een 27-27 eindstand op de borden stond. Een belangrijk punt in de slotafse van de competitie.
A.s. zaterdag kunnen er zeer belangrijke zaken gedaan worden tegen Die Haghe. Hopelijk weer gesteund door een enthousiaste T zide moet het mogelijk zijn om de punten in Maartensdijk te houden.