Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

MLK wint Wisselbeker schoolkorfbaltoernooi Tweemaal Zes

Afgelopen vrijdag vond het Jumbo Jelle Farenhorst Schoolkorfbaltoernooi plaats, georganiseerd door korfbalvereniging Tweemaal Zes. De winnaar van de wisselbeker is de Martin Luther Kingschool geworden. Die school heeft de best behaalde resultaten van de hele dag. 

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo Jelle Farenhorst.

Het schoolkorbaltoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement dat al vrijwel vanaf de oprichting van de vereniging (1968) georganiseerd is. Het volledige programma is onder schooltijd zodat alle kinderen in plaats van een lesdag een heerlijke dag sporten hebben Alle uitslagen, standen en foto’s van de winnaars zijn na te kijken op de site van de club: www.tweemaalzes.nl en op de Facebookpagina en Instagram van Tweemaal Zes

Het toernooi

We speelden dit jaar weer volgens een nieuwe poule-indeling. Voor de groepen 5 en 6 hield dit in dat zij 3 poulewedstrijden en 2 wedstrijden voor de uiteindelijke rangschikking speelden.

Voor de groepen 7 en 8 hield dit in dat zij 3 poulewedstrijden en 1 wedstrijd voor de uiteindelijke rangschikking speelden. Vervolgens werd er over de gehele dag alle rangschikking plaatsen bijgehouden en daar kwam dan de winnaar van de wisselbeker uit.

De kinderen van de groepen 5 en 6 speelden wedstrijdjes monokorfbal, ofwel 4Korfball genoemd. Het spel wordt door 4 kinderen gespeeld, in één vak waarin 2 korven in staan. Alle kinderen zijn hierdoor de hele wedstrijd flink bezig en het is erg intensief. 

In de poule van de groep 5 ging het uiteindelijk om de 1ste plaats tussen MLK en t’ Kompas. Uiteindelijk hebben de Schanullekes van de MLK gewonnen en hebben een beker ontvangen.

In de poule van de groep 6 ging het uiteindelijk om de 1ste plaats tussen 2 teams van de MLK. Uiteindelijk heeft het team van de MLK de Road Runners gewonnen en hebben ook een beker gekregen.

Om tien voor één startte het toernooi voor de groepen 7 en 8 met het gewone 2-vaks korfbal.

Zestien teams gingen in 5 poules de strijd met elkaar aan. 

In de poule van groep 7 ging het uiteindelijk om de 1ste plaats tussen de MLK en ’t Kompas. Uiteindelijk ging de beker naar het team van t’ Kompas de Vliegende Vliegtuigen.

In de poule van groep 8 ging het uiteindelijk om de 1ste plaats tussen 2 teams van t’Kompas. Uiteindelijk hebben de Trekkende Trekkers gewonnen en hebben ook een beker gekregen.

Vervolgens werd er over de gehele dag alle rangschikking plaatsen bijgehouden en daar kwam dan de winnaar van de wisselbeker uit. Dit was met ruime meerderheid de MLK geworden. Zij kregen de grote wisselbeker mee naar school toe.

Na afloop was er voor alle kinderen een heerlijk ijsje van de sponsor Jumbo Jelle Farenhorst.

Vier keer gratis meetrainen.

Denk je nu: dat korfballen is echt leuk, ga dan eens een keertje mee met een al korfballend klasgenootje! Iedereen mag 4 keer gratis meetrainen op de TZ-velden (achter de voetbalvelden). Kijk op de site voor de trainingstijden.

Voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar is er “training” in spelvorm (Kangoeroetjes) op zaterdagmorgen van 9.30 – 10.30 uur. Voor de kinderen van 7 t/m 9 jaar (Pupillen) en van 10 t/m 12 jaar (Aspiranten) is er door de weeks een training en op zaterdag een wedstrijd. Voor inlichtingen kan gebeld worden naar Henny de Rooij, telnr. 212971 of kijk op www.Tweemaalzes.nl

 

Langs deze weg willen wij als toernooicommissie iedereen bedanken die mee heeft geholpen om deze mooie sportieve dag tot een groot succes te maken.

O.a. de scheidsrechters, kantinedienstmedewerkers, veld uitleg mensen, geluidsinstallatie klaarzetten. We hopen volgend jaar weer op jullie te kunnen rekenen.

Sportieve groet namens de toernooicommissie,

Marian, Heidy, Erna, Ton en Hellen