Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Nieuwsbericht trainingen

 

Onlangs hebben wij als bestuur het besluit genomen om de trainingen binnenkort voor alle leden in de zaal te hervatten. Er zijn meerdere redenen waarom deze besluitvorming veranderd is ten opzichte van het vorige besluit:

–        Ten eerste is de besmettingsgraad vanaf half oktober gedaald in onze veiligheidsregio. Dit maakt het samen sporten minder risicovol.

–        Ten tweede hebben we als bestuur meer inzicht gekregen in het financiële aspect van de vereniging ten opzichte van zaalhuur en het daadwerkelijke gebruik van de zaal.

–        Ten derde zijn er steeds minder mensen aan het korfballen, terwijl dat de hoofdtaak blijft.

–        Ten vierde is ook het argument van de weersvoorspelling voor de komende tijd meegenomen in het besluit, voornamelijk met het oog op de jeugdleden.

Dat de trainingen weer hervat zullen worden, neemt niet weg dat de komst naar een training vrijblijvend is. Daarnaast blijven dezelfde maatregels die op het veld genomen moesten worden nog steeds bestaan. Bij (milde) klachten blijf je thuis, en na contact met een besmet persoon blijf je thuis.

Er moet getraind worden volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in:

–        Voor binnensporten geldt voor 18+ een maximum van 4 personen per groepje op 1,5 meter afstand (exclusief trainer). Er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

o   de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

o   er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

o   zij niet mengen.

–        Kinderen en jeugd die vallen onder juniorencompetities zijn uitgezonderd van groepjes van 4, de 1,5 meter regel en het maximum van 30 personen

–        Wanneer er zowel 18+ leden als jeugd of kinderen tegelijk in een ruimte zijn, dan gelden wel de aantallen van maximaal 30 personen, en voor sporters vanaf 18 jaar de 1,5 meter en groepjes van 4 personen

–        Trainers mogen niet wisselen van groepje van 4 of tussen de groepjes doorlopen. Dit betekent dat de trainer op 1 plek moet blijven staan, of dat er per groepje een trainer is.

Dan tenslotte, de vraag om als je positief getest bent en actief binnen de vereniging, of als je in contact bent geweest met een positief getest persoon binnen de vereniging, dit door te geven aan het bestuur. Dit moet namelijk doorgegeven worden aan de GGD. Bij voorkeur mag dit doorgegeven worden aan Anouk via [email protected].

Het schema met data en trainingstijden volgt, deze wordt dinsdag in elkaar gezet. Het schema gaat waarschijnlijk vanaf donderdag in.

Dit zijn vele nieuwe ontwikkelingen, maar hopelijk kunnen we samen veilig toewerken naar een start van de zaalcompetitie.

 

Het bestuur