Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

‘t Kompas wint schoolkorfbaltoernooi Tweemaalzes

Afgelopen vrijdag vond het Jumbo Jelle Farenhorst Schoolkorfbaltoernooi plaats, georganiseerd door korfbalvereniging Tweemaal Zes. De winnaar van de wisselbeker voor groepen 5 en 6 is ‘t Kompas geworden. De wisselbeker voor groep 7 en 8 is ook veroverd door ‘t Kompas. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo Jelle Farenhorst.

Het schoolkorbaltoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement dat al vrijwel vanaf de oprichting van de vereniging (1968) georganiseerd is. Het volledige programma is onder schooltijd zodat alle kinderen in plaats van een lesdag een heerlijke dag sporten hebben Alle uitslagen, standen en foto’s van de winnaars zijn na te kijken op de site van de club: www.tweemaalzes.nl en op de Facebookpagina van Tweemaal Zes

Het toernooi

De kinderen van de groepen 5 en 6 speelden wedstrijdjes monokorfbal, ofwel 4Korfball genoemd. Het spel wordt door 4 kinderen gespeeld, in één vak waarin 2 korven in staan. Alle kinderen zijn hierdoor de hele wedstrijd flink bezig en het is erg intensief. De 4 poule-winnaars speelden een halve finale, driemaal ’t Kompas en eenmaal De Boeven van ‘t Klaroen. De Boeven(Gr6) van ’t Klaroen stonden in de halve finale tegen ’t Kompas 6A. Dit werd overduidelijk gewonnen door t’ Kompas 6A met 8-1. Bij groep 5 waren ‘t Kompas 5B te sterk voor ’t  Kompas 5C. In de finale stonden zij tegen hun eigen groep 6A, die met 12-1 de halve finale wonnen. Zo was de finale een Kompas-feestje waarbij ’t Kompas 6A overtuigend wonnen en de wisselbeker in ontvangst mochten nemen.

Om tien voor één startte het toernooi voor de groepen 7 en 8 met het gewone 2-vaks korfbal.

Zestien teams gingen in 3 poules de strijd met elkaar aan. Dit jaar is er een nieuw poulesysteem opgezet. Dit houd in dat ieder team 3 wedstrijden speelt in de poulefase en hierna gaat iedereen in 4 nieuwe poules op nummer geëindigd van 1 t/m 4. Hierin spelen zij ook weer ieder 2 wedstrijden en kan hierdoor de uitslag genummerd van 1 t/m 12 tevoorschijn komen.

In de nr.1 poule zaten Kompas 7A, Kompas 7/8 en Kompas 8A. 

In de nr.2 poule zaten De knalerwten(MLK8), de spetterende tomaten(MLK8) en Astrix en Obelix(De Klaroen 7)

In de nr.3 poule zaten De dolle druifjes(MLK7), Lucky Luke(De Klaroen 8) en De zure pruimen(MLK7)

In de nr.4 poule zaten De korvende ballenbus(Bosberg7/8), de snelle slaatjes(MLK8) en de pianisten(Kievit7/8)

 

In nr.1 poule is ’t Kompas 8A(1ste) met 3 punten oppermachtig tov t’Kompas 7/8(2de) en 7A(3de)

In nr.2 poule is de spetterende tomaten( 4de ) met 3 punten veruit de beste tov Knalerwten(5de) en Astrix en Obelix(6de)

In nr.3 poule is Lucky Luke(7de )met 4 punten veruit de beste tov de zure pruimen(8ste) en de dolle druifjes(9de)

In de nr.4 poule is de Korvende Ballenbus(10de) met 3 punten de beste tov de snelle slaatjes(11de) en de pianisten(12de)

Na al deze wedstrijden bleek de winnaar van groep 7 ’t Kompas 7A de beker te winnen en van groep 8 ’t Kompas 8A de beker te winnen. De wisselbeker is uiteindelijk gegaan naar ’t Kompas 8A die is van alle groepen nummer 1 geworden.

Na afloop was er voor alle kinderen een heerlijk ijsje van de sponsor Jumbo Jelle Farenhorst.

 

Vier keer gratis mee trainen.

Denk je nu : dat korfballen is echt leuk, ga dan eens een keertje mee met een al korfballend klasgenootje! Iedereen mag 4 keer gratis meetrainen op de TZ-velden (achter de voetbalvelden). Kijk op de site voor de trainingstijden.

Voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar is er “training” in spelvorm (Kangoeroetjes) op zaterdagmorgen van 9.30 – 10.30 uur . Voor de kinderen van 7 t/m 9 jaar (Pupillen) en van 10 t/m 12 jaar (Aspiranten) is er door de weeks een training en op zaterdag een wedstrijd. Voor inlichtingen kan gebeld worden naar Henny de Rooij, telnr. 212971 of kijk op www.tweemaalzes.nl