Volgende wedstrijdOVVO 1 — Tweemaal Zes 1/10 december 2022/OVVO-hal
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdOVVO 1 — Tweemaal Zes 1/10 december 2022/OVVO-hal
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Tweemaal Zes verliest belangrijk duel

Waar er vorige week verrassend gewonnen werd door de hoofdmacht van Tweemaal Zes, liepen zij afgelopen zaterdag belangrijke punten mis. In de wedstrijd tegen SDO uit Kamerik, dat onderaan stond op de ranglijst, werd er met 19-21 verloren. De punten zouden handhaving in de overgangsklasse vrijwel vaststellen, maar door dit verlies zal TZ komende weken moeten blijven knokken.

In de Vierstee waren beide teams zeer strijdlustig. De wedstrijd, die wel een streekderby genoemd kan worden, werd door Tweemaal Zes het best begonnen. Zij schoten uit de startblokken en SDO keek al snel tegen een 6-1 achterstand aan. Een time-out van de gasten leek de ommekeer. TZ wist hierna maar met moeite de korf te vinden, terwijl SDO stukje bij beetje inliep. De voorsprong werd uit handen gegeven en de stand gelijk gebracht naar 8-8. Er werd gerust met een kleine achterstand voor de thuisploeg.

In de tweede helft werd de wedstrijd harder en spannender. Ondanks dat SDO vaker de voorsprong had, werd het gat nooit groter dan 4. TZ wist bij te blijven en bleef vechten om het tij te keren. Het mocht niet baten. SDO was in staat de bovenliggende partij te blijven en kon na het laatste fluitsignaal de punten meenemen naar Kamerik. Eindstand 19-21. De dosis vechtlust was eerder dit seizoen genoeg voor TZ om wedstrijden over de streep te trekken, maar afgelopen zaterdag mislukte dit. 7 maart wacht het duel tegen koploper Pernix in Leiden.