Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Tweemaal Zes verslaat OVVO in spannende derby

Met hetzelfde aantal punten na 4 wedstrijden traden Tweemaal Zes en OVVO afgelopen zaterdag tegen elkaar aan in Maarssen. De streekgenoten gingen gedurende de wedstrijd gelijk op, maar Tweemaal Zes wist uiteindelijk na een zinderende slotfase aan het langste eind te trekken.

De teams troffen elkaar eerdere seizoenen al vaker, waar OVVO er het vaakst met de winst vandoor ging. Tweemaal Zes was, ondanks de gelijke stand in de competitie, daarom de underdog in deze derby. OVVO heeft een aantal routiniers ter beschikking, terwijl de selectie van Tweemaal Zes afgelopen seizoen erg verjongd is. Toch werd het al snel duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. De eerste helft wisselden de scores elkaar af en was er vaak een gelijke stand te zien op het scorebord. De kleedkamer werd opgezocht met 10-8.

Tweemaal Zes begon fel aan de tweede helft. Er werd zuiverder geschoten, meer lef getoond en slaagde erin meer druk op te leggen op hun tegenstander. De laatste paar minuten waren sensationeel voor beide partijen. In de laatste minuut werd er nog maar liefst driemaal gescoord, waar de bezoekers verantwoordelijk waren voor het laatste doelpunt. Met een eindstand van 21-22 pakte Tweemaal Zes dit keer de 2 punten. Volgende week speelt TZ in Maartensdijk tegen De Meervogels, die momenteel 1 punt meer hebben in de competitie.  (Sterre Thijs)