Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ laat het liggen in tweede helft

Afgelopen zaterdag speelde TZ zijn tweede thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Unitas. Beide ploegen hadden gewonnen van KV Wageningen en verloren van AW/ DTV. Degene die er met de punten vandoor zou gaan, zou een goede stap zetten. De gasten uit Harderwijk spelen gedreven en TZ zou daar goed op moeten antwoorden.

In tegenstelling tot de twee eerdere wedstrijden startte TZ nu wel goed aan de wedstrijd. Overtuigend liep men uit naar 5 – 1. Ondanks de druk van Unitas was de thuisploeg wel de betere van de twee ploegen. Vijf minuten voor rust stond het 11 – 6 voor TZ. In de slotfase van de eerste helft werd het spel onrustiger en waren de schoten niet goed verzorgd. Desondanks ging de ploeg van Iwan Hazendonk rusten met een 12 – 9 voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft vielen de doelpunten nog om en om tot 14 – 11. Daarna volgde er een lange fase met maar twee doelpunten van de thuisploeg. Daarmee maakte de thuisploeg het zichzelf (onnodig) erg lastig. Er was niet de juiste afstemming onderling om onder de druk van Unitas vandaan te spelen en goede schoten af te leveren. Unitas kwam zo steeds snel in balbezit en kon zo ondanks de verdedigende druk toch weglopen naar 16 – 20. In de slotfase knokte TZ zich nog wel terug tot 20 – 21 via de goed ingevallen Matthias van Beest die twee keer tot scoren kwamen. In de laatste aanval kon Unitas echter vrij aanleggen waardoor de wedstrijd met 20 – 22 gespeeld was.

Volgende week speelt TZ uit in Amsterdam tegen Rohda. Op het veld was deze ploeg te sterk voor TZ. Maar nu staan beide ploegen gelijk op de ranglijst. TZ zal moeten laten zien dat het in staat is om zowel fysiek als tactisch in staat is om het uiterste van zichzelf te vragen. Dan hoort de winst zeker tot de mogelijkheden.