Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ niet goed genoeg tegen SCO

Na de kerstonderbreking stond voor TZ de uitwedstrijd tegen SCO op het programma. SCO had tot nu toe zes punten behaald en TZ vijf. Op voorhand was de verwachting dat SCO hoger zou staan, maar de ploeg kende een wat mindere seizoenstart dan gehoopt. TZ moest het in deze wedstrijd doen zonder de geschorste Randy Bruintjes en geblesseerde Luke van Kouterik. Dat is een behoorlijke aderlating voor de ploeg van Iwan Hazendonk.

Met Geert Drost en Matthias van Beest in de basis startte TZ nog wel redelijk goed aan de wedstrijd tegen SCO. In de eerste twintig minuten hield men gelijke tred met SCO. Over diverse schijven werd er gescoord en zo stond er een tussenstand van 8 – 8 op het bord. In de slotfase van de eerste ontstonden de problemen want SCO liep gemakkelijk weg naar 15 – 10 bij het rustsignaal.

In de tweede helft lukte het niet meer om in de wedstrijd te komen. Verdedigend werden er te veel fouten gemaakt. Te vaak werd er ruimte weggegeven voor het schot of werd er juist ingestapt wat ervoor zorgde dat de controle verloren werd. Dit resulteerde dan in een vrije bal, strafworp of vrije doelpoging en daar maakte SCO dankbaar gebruik van. In de aanval kwamen we niet tot de goede kansen en de afronding liet ook nog eens te wensen over. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 29 – 18.

Er is werk aan de winkel voor TZ. Er komen belangrijke wedstrijden aan tegen de concurrenten en de ploeg zal beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag. De pijnpunten van deze wedstrijden zullen aan de orde moeten komen tijdens de trainingen van aankomende week. Hopelijk is de ploeg volgende week ook weer compleet om zo de belangrijke punten te gaan behalen.