Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ officieel gedegradeerd

TZ moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen koploper Groen Geel. Om degradatie te ontlopen moest er de laatste twee wedstrijden gewonnen worden. Daarnaast moesten dan ook de resultaten van Nic en Unitas gunstig uitpakken voor TZ. Dat betekende dus dat TZ de punten moest pakken bij de talentvolle koploper.

In de eerste helft kon TZ de koploper tot vijf minuten voor tijd volgen. Het spel was een stuk beter dan de meeste wedstrijden dit seizoen. Koppel dit aan een prima afrondingspercentage en de gelijke stand van 10 – 10 vlak voor rust was zeker niet onverdiend. In de vijf minuten die volgde werd het verschil in kwaliteit echter ook duidelijk. TZ kende een fase waarin de aanvallen ondermaats waren en Groen Geel ging rustig door met scoren. Dat resulteerde in een ruststand van 16 – 11.

In de tweede helft liep Groen Geel in de beginfase weg bij TZ. Het was aanpoten voor de ploeg van trainer Iwan Hazendonk. De thuisploeg kon de juiste mensen in stelling brengen en deze lieten de kansen niet onbenut. TZ was niet van plan deze wedstrijd als een nachtkaars uit te laten gaan en bleef ervoor gaan. Met nog ruim drie minuten op de klok stond het weer 27 – 24. Meer bleek er niet in te zitten en bij 31 – 26 floot de scheidsrechter af.

Met deze uitslag is TZ officieel gedegradeerd. Volgend jaar speelt men weer in de overgangsklasse. Er zullen een aantal nieuwe mensen ingepast moeten worden. Afgelopen zaterdag mocht Reinier Enschede voor de tweede keer in de basis beginnen en hij liet zien dat hij zeker een kandidaat is voor de plekken die vrijkomen. Met vijf doelpunten kan hij terug kijken op een goede wedstrijd.