Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ sluit het seizoen af

Afgelopen zaterdag sloot TZ het seizoen 2017/2018 af. In de laatste speelronde stond de uitwedstrijd

tegen ROHDA op het programma. Beide ploegen kenden een prima tweede seizoenshelft en verloren

alleen van Kampioen DeetosSnel. Daarmee waren beide ploegen al ruimschoots gehandhaafd en

werd er gespeeld om plek drie.

Die eer viel uiteindelijk te beurt aan de ploeg uit Amsterdam. In een zeer matige wedstrijd won de

thuisploeg met 17 – 13. TZ liet het in één vak aanvallend flink afweten en maakte het ROHDA

daarmee gemakkelijk. De thuisploeg pakte in de eerste helft een voorsprong van 9 – 6. In de tweede

helft leek het bij 14 – 13 nog even spannend te worden. Maar daarna brak de matige

doelpuntenproductie TZ op. Alleen ROHDA wist nog tot scoren te komen en zo met 17 – 13 te

winnen.

TZ eindigde hiermee uiteindelijk op een verdienstelijke vierde plaats. Deze wedstrijd deed geen recht

aan de prima tweede seizoenshelft van de Maartensdijkers. Volgende jaar mag de vernieuwde ploeg

opnieuw aantreden in de veldhoofdklasse. De ploeg staat dan niet meer onder leiding van Iwan

Hazendonk maar oude bekende Arjen van Ginkel neemt het roer weer over. Ook de plaatsen van

Joep Gerritsen en Bart Drost zullen moeten opgevuld worden. Dit zal gebeuren vanuit de eigen

gelederen. Bij de dames komt oude bekende Anouk van Brenk de selectie versterken. Met haar

schotkracht is zij een welkome aanvulling.