Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ sluit zaalseizoen af met kleine nederlaag

In de laatste zaalwedstrijd van het zaalseizoen nam TZ het op tegen SCO. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. TZ degradeert naar de overgangsklasse en SCO speelt volgend jaar weer in de hoofdklasse. Na het voorstellen van beide ploegen werden Joep Gerritsen en Bart Drost bij hun laatste zaalwedstrijd bedankt door de T-Zide.

In de eerste helft schoot SCO uit de startblokken. De ploeg uit Friesland schoot met scherp en profiteerde van de ruimte die ze kregen. Bij 7 – 13 leidde de gasten comfortabel, deze voorsprong hielden ze vast tot het 10 – 16 stond. Toen schakelde de thuisploeg bij. Er werd beter aangevallen, er werden meer en betere kansen per aanval gecreëerd en verdedigend ging de druk omhoog. TZ knokte zich terug in de wedstrijd en de scheidsrechter floot af bij 17 – 17. De wedstrijd lag weer open.

De start van de tweede helft was hoopvol. Het overwicht van de eindfase van de eerste helft werd doorgezet en in korte tijd pakte men de voorsprong. Het bleek helaas valse hoop voor een goede tweede helft. SCO pakte weer de voorsprong en TZ maakte te veel fouten, met name in de passing, om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de slotfase moest de ploeg ook nog verder zonder Bart Drost en Luke van Kouterik, die beiden geblesseerd naar de kant gingen. Bij 27 – 31 floot de scheidsrechter af.

TZ zal volgend jaar in de overgangsklasse moeten bouwen aan een nieuwe ploeg. Alhoewel het lastig zal zijn, biedt het ook nieuwe kansen. De zaalcompetitie is na een redelijke start zeer teleurstellend verlopen. TZ zal zich na de onderbreking weer moeten herpakken om op het veld beter voor de dag te komen.