Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Veldseizoen goed heropend door TZ1

Het laatste seizoen van dit korfbaljaar is afgelopen zaterdag van start gegaan. Tweemaal Zes mocht op eigen veld, met 24 graden op de thermometer, aantreden tegen Rhoda uit Amsterdam. In augustus van 2023 is er tegen deze ploeg geoefend en gewonnen, maar dat hoefde niks te zeggen. Rhoda heeft zich in de zaalcompetitie gehandhaafd in de hoofdklasse namelijk. 1 ding was wel zeker: dat er een bak strijdlust, felheid en vertrouwen mee de wedstrijd in moest tegen de Amsterdammers.
De score verliep moeizaam aan het begin van de wedstrijd. Na 5 minuten wist TZ pas de eerste erin te leggen, weer 5 minuten later de tweede. Daarna was de wedstrijd los. Tot 3-3 stond het gelijk, maar TZ wist op de juiste momenten te scoren en het vooral verdedigend goed vast te zetten. Nog steeds geen monsterscore, maar dat hoort ook een beetje bij het veldkorfbal. Er werd gerust met 6-3.
Ook in de tweede helft was TZ de bovenliggende partij. Op een gegeven moment hadden de Maartensdijkers een gat van 5 en had de pot eigenlijk al beslist moeten zijn. Toen bracht Rhoda een veteraan; een aanvallende speler met erg veel passie en ervaring. Hier moest TZ even mee leren omgaan, en zaten ze minder in de flow. Rhoda kwam terug tot 3 doelpunten. Gelukkig heeft TZ ook een goalgetter in de selectie. Marco de Rooij kwam er in de aanval in, loste een schot, en bracht hiermee weer wat zekerheid. De laatste fase van de wedstrijd werd volwassen uitgespeeld door TZ. De eindstand werd 14-11. Een goed begin van dit laatste stuk competitie.