Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Wedstrijdverslag 24 November

Een onfortuinlijke start voor Tweemaal Zes

Doelstelling voor de zaalcompetitie wat betreft resultaat is heel simpel, zolang mogelijk meedoen voor het kampioenschap. De voorbereiding ging redelijk tot goed, jammer genoeg 1 blessure bij Matthias van Beest wat nog een paar weken in beslag neemt. Wat kleine pijntjes her en der, maar voor de 1e competitie wedstrijd was iedereen fit.
Een start tegen Pernix uit Leiden, op voorhand ook een van de ploegen die gaat meedoen om de titel. De andere kanshebbers zijn Odik en Ovvo, alhoewel je de overige nooit kan en mag onderschatten.
De 1e helft tegen Pernix verliep stroef, vooral het 2e aanvalsvak speelde enigszins verkrampt en Pernix kwam goed uit de startblokken. De gehele 1e helft heeft TZ steeds tegen een achterstand van 2 of 3 doelpunten aangelopen, het kostte veel moeite om verdedigend te ontregelen, waardoor de aanvallende deuk steeds hoger werd. Toch knokte TZ zich vlak voor rust terug tot een 12-11 ruststand door een schot van Reinier Enschede.
Na de rust ontstond er al snel een ander beeld, vanaf 14-14 nam TZ het heft in handen, er was controle over de wedstrijd, dat leidde tot een 16-18 en 20-22 voorsprong. In een hectische slotfase werden er een aantal ongelukkige en onfortuinlijke keuzes gemaakt, waardoor we aan het eind opeens met lege handen stonden. Zeer onfortuinlijk. Veel teleurgestelde gezichten, begrijpelijk natuurlijk.
Gelukkig allemaal aan het begin van de competitie en de ploeg moet hier gewoon weer sterker uit komen. Een mooie gelegenheid daarvoor is natuurlijk volgende week de 1e thuis wedstrijd tegen GKV uit Gorinchem die de 1e zaterdag goed zijn begonnen.
Hopelijk een volle Vierstee, een enthousiaste T-zide dan moet het gaan lukken.