Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Afscheid nemen en het 2e is veilig

Afgelopen zaterdag stonden de laatste wedstrijden in de zaal in het teken van veiligstellen van het overgangsklasse schap voor TZ 2 en bij 1 in het teken van de laatste zaalwedstrijd voor Tweemaal Zes voor Randy, Milenka, Anouk van Breda en Nawal.
TZ 2 slaagde glansrijk, volledig op eigen kracht met in de 2e helft steun van Daniel en Joep, werd uiteindelijk zeer knap de handhaving in de reserve overgangsklasse veilig gesteld. Voor deze jonge ploeg een uitstekende prestatie.
Daarna mocht het 1e team in het strijdperk treden tegen de kampioen Odik, een sterke ploeg, zeer stabiel tijdens het seizoen en de volledig terechte kampioen. Nog 1 maal alles uit het vuur halen tegen deze tegenstander om het zodoende het zaal seizoen goed af te,sluiten, maar vooral om Randy, Milenka, Anouk en Nawal passend afscheid te laten nemen, na een mooie korfbal carrière bij TZ.
De 1e helft ging gelijk op, maar het was toch ook duidelijk dat TZ veel moest investeren om aan goed aanvalsspel te komen. Hoge druk van Odik maakte dat erg lastig, maar als we er onder uit kwamen werd dat vaak gevolgd door mooie afrondingen. Uiteindelijk met een 9-11 ruststand de kleedkamers in. Na de rust bleef het beeld enigszins hetzelfde, TZ kon iets makkelijker aanvallen, maar verdedigend werd het steeds moeilijker om hun sterke heren af te stoppen. Tot 19-20 kon TZ het volhouden, daarna liep Odik 10 minuten voor tijd uit naar 20-26 en was de wedstrijd gespeeld.
Oftewel tijd om Nawal in te brengen om daarna de 4 afscheid nemende mensen tegelijk te kunnen wisselen. Onder daverend applaus en vele gele kaarten en af toe een kleine traan vond dit op een mooie wijze plaats.
Het mooie was dat Joelle haar debuut kon maken in 1 en ook nog haar doelpuntje mee pikte, uiteindelijk een 26-30 eindstand. Het 1e team was geslaagd in de laatste wedstrijd, prima tegenspel kunnen bieden tegen Odik en een passend afscheid.
Randy, Milenka, Anouk en Nawal nogmaals super bedankt voor al die mooie korfbaljaren. Nog een mooi 2e helft van het veld seizoen en dan zit het er echt op.