Volgende wedstrijdDOS 1 — Tweemaal Zes 1/23 oktober 2021/Veld DOS
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdDOS 1 — Tweemaal Zes 1/23 oktober 2021/Veld DOS
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Arbitrage Commissie

Welkom!

Welkom op de arbitragepagina van Tweemaal Zes. Op deze pagina is alle informatie te vinden op het gebied van arbitrage (KNKV-, verenigingsscheidsrechters / beoordelaars) en spelregels.

Arbitrage Nieuws

Bekijk meer nieuws
Week van de scheidsrechter

Week van de scheidsrechter

  In de week van 25 september tot en met 3 oktober 2021 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. In deze week worden (assistent-)scheidsrechters, juryleden en overige officials in het zonnetje gezet als blijk van waardering. Een mooi moment om coronaproof je waardering uit te spreken richting de scheidsrechters en ze te bedanken voor...
Lees meer

Spelregelwijzigingen vorig en huidig seizoen

  Eindelijk mogen we weer, na een lange periode gaat de competitie weer beginnen. Bij deze willen wij, als Arbitragecommissie, jullie nog even op de hoogte brengen van de spelregelwijzigingen van vorig en huidig seizoen. 1. Voetbal Voetbal kan alleen nog bestraft worden wanneer er opzettelijk voetbal wordt gemaakt. 2. Strafworp toekennen Een strafworp wordt...
Lees meer
Week van de scheidsrechter

Week van de scheidsrechter

  In de week van 3 tot en met 11 oktober 2020 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. In deze week worden (assistent-)scheidsrechters, juryleden en overige officials in het zonnetje gezet als blijk van waardering. Ook zonder publiek is dit een mooi moment om coronaproof je waardering uit te spreken richting de scheidsrechters en...
Lees meer

Informatie

Via onderstaande tabbladen is verschillende informatie te vinden op het gebied van Arbitrage.

Algemeen
Beleid Arbitrage Commissie
Spelregels (+ wijzigingen)
Opleidingen
Documenten

Arbitrage Commissie

De Arbitrage Commissie van TZ zorgt voor ondersteuning en begeleiding van zowel interne als externe (KNKV-)scheidsrechters en beoordelaars. Als Arbitrage Commissie streven wij ernaar dat elke wedstrijd binnen TZ wordt geleid door een scheidsrechter met optimale kennis en vaardigheden. Daarnaast streven wij naar het leveren van voldoende KNKV-scheidsrechters. Momenteel levert TZ voldoende KNKV-scheidsrechters. Om dit gezond te houden is de Arbitrage Commissie altijd opzoek naar nieuwe scheidsrechters, die het Arbitrage Team willen versterken!

Voor vragen op het gebied van arbitrage en spelregels kan contact worden opgenomen met de Arbitrage Commissie.

Arbitrage Beleidsplan

In het seizoen 2016-2017 is door de Arbitrage Commissie een beleidsplan opgesteld voor de periode 2017 – 2021. Op 30 mei 2017 is tijdens de Algemene Leden Vergadering akkoord gegeven op het Arbitrage Beleidsplan. Met het beleidsplan zet de Arbitrage Commissie zich in voor een optimaal Arbitrage-Team binnen de vereniging.

De doelstellingen voor de komende jaren zijn:

  • Positieve beleving;
  • Betere kennis van spelregels en arbitrage;
  • Een zo goed mogelijk toegerust Arbitrage-Team;
  • TZ wordt “KNKV – Arbitrageproof”;
  • Vergroten publiciteit.

Arbitrage Beleidsplan

Arbitrage_Beleidsplan17/21_TZ

 

Spelregels KNKV

Een goed begrip van spelregels is niet alleen cruciaal voor scheidsrechters, maar ook voor trainers, coaches, spelers en publiek. Wanneer iedereen weet waarom en waarvoor er gefloten wordt, zal dat leiden tot fair play. De spelregels van het KNKV zijn via onderstaande knoppen te downloaden. Een leuke en interactieve manier om met de spelregels te oefenen is: KorfbalMasterz.

 

 

Spelregelwijzigingen

Elk jaar worden er wijzigingen aangebracht aan de spelregels. Ook dit seizoen zijn er spelregels gewijzigd. Een overzicht van de spelregelwijzigingen kan u hieronder downloaden.

Opleidingen

De Arbitrage Commissie biedt voor zowel beginnende als ervaren scheidsrechters/beoordelaars de mogelijkheid om door te groeien in kennis en vaardigheden. Door het volgen van één van onderstaande opleidingen wordt het niveau van het Arbitrage-Team verhoogd en wordt jij een gecertificeerd scheidsrechter/beoordelaar.

Jeugdscheidsrechter EF – BCD

Na het fluiten van een aantal jeugdwedstrijden binnen TZ zal de cursist starten aan deze opleiding na het bijwonen van de (verplichte) startersbijeenkomst. De cursist fluit, onder begeleiding van een verenigingsbegeleider, zoveel jeugdwedstrijden als (breedtekorfbal) als nodig is om de ‘Proeve van Bekwaamheid’ met goed gevolg te kunnen afleggen. De ‘Proeve van Bekwaamheid’ bestaat uit het fluiten van één of twee halve wedstrijden in competitieverband.

De minimumleeftijd voor deelname aan de ‘Proeve van Bekwaamheid’ module EF is 15 jaar. Voor de module BCD is de minimumleeftijd 16 jaar.

Verenigingsscheidsrechter

Voor scheidsrechters binnen TZ die al enige ervaring hebben met het fluiten is er een cursus voor het behalen van het certificaat: verenigingsscheidsrechter. De cursist fluit, onder begeleiding van een verenigingsbegeleider, zoveel wedstrijden (breedtekorfbal senioren of A-jeugd) als nodig is om de ‘Proeve van Bekwaamheid’ met goed gevolg te kunnen afleggen. De ‘Proeve van Bekwaamheid’ bestaat uit het fluiten van één wedstrijd in de breedtekorfbalcompetitie bij de senioren of A-jeugd.

De minimumleeftijd voor deelname aan de ‘Proeve van Bekwaamheid’ is 17 jaar.

KNKV-scheidsrechter

Voor scheidsrechters binnen TZ die al enige ervaring hebben met het fluiten is er een cursus voor het behalen van het certificaat: KNKV-scheidsrechter. De cursist fluit maximaal 3x, onder begeleiding van een KNKV-beoordelaar, wedstrijden in de wedstrijdkorfbalcompetitie, waarna een ‘Proeve van Bekwaamheid’ kan worden afgelegd. De ‘Proeve van Bekwaamheid’ bestaat uit het fluiten van één wedstrijd in de wedstrijdkorfbalcompetitie bij de senioren of A-jeugd.

De minimumleeftijd voor deelname aan de ‘Proeve van Bekwaamheid’ is 17 jaar.

Verenigingsbegeleider

Voor scheidsrechters binnen de vereniging die graag andere scheidsrechters willen begeleiden is er een cursus voor het behalen van het certificaat: verenigingsbegeleider. Deze opleiding omvat drie theoriebijeenkomsten van 2,5 uur met tussenposen van drie weken, voorafgaand aan de ‘Proeve van Bekwaamheid’. De ‘Proeve van Bekwaamheid’ bestaat uit de beoordeling van het door de cursist gemaakte logboek. Dit logboek bevat tenminste twee rapporten van een in de praktijk begeleide verenigings- of jeugdscheidsrechter.

De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar als men jeugdscheidsrechters EF gaat begeleiden. Voor het begeleiden van alle overige scheidsrechters is de minimumleeftijd 21 jaar.

KNKV-waarnemer/beoordelaar

Voor scheidsrechters/verenigingsbegeleiders binnen de vereniging die graag scheidsrechters buiten de vereniging willen beoordelen is er een cursus voor het behalen van het certificaat: KNKV-waarnemer/beoordelaar. Deze opleiding omvat twee/drie theoriebijeenkomsten van 2,5 uur met tussenposen van drie weken. Met de docent worden twee wedstrijden bezocht en hierover worden opdrachten verstrekt. Vervolgens vindt een wedstrijdbezoek plaats met een ervaren beoordelaar. Van deze wedstrijd wordt een waarnemings- of beoordelingsrapport opgesteld over het functioneren van de scheidsrechter. Voor de module KNKV-beoordelaar volgt hierna het stage-deel waarin minstens drie stage-beoordelingen zelfstandig worden gemaakt.

De minimumleeftijd voor deelname is 21 jaar.

Documenten

Hieronder staan documenten die voor u relevant kunnen zijn.

Arbitrage Team/Commissie

Hieronder staat een overzicht van de samenstelling van de Arbitrage Commissie en het Arbitrage Team van TZ.

Arbitrage Commissie:

Gijsbert de Rooij

KNKV-Scheidsrechter/Beoordelaar

Erik de Wilde

 

KNKV-Scheidsrechter

Milan Blauwendraat

KNKV-Scheidsrechter

Arbitrage Team:

KNKV-Scheidsrechters

Guido Terra Bleeker
Milan Blauwendraat
Arjen van Ginkel
Wouter van de Kamp
Rik van Keulen
Ewout Limburg
Max Mosterd
Bas Nieuwenhuis
Ruud Oostveen
Karel Plate
Gijsbert de Rooij
Jasper van Rooijen
Rick van Rooijen
Frank Timmer
Erik de Wilde

Verenigings-scheidsrechters

Matthias van Beest
Emiel v/d Berg
Geert Drost
Reinier Enschedé
Jesse van Ginkel

Jeugdscheidsrechters

Bianca Bakker
Brenda Bakker
Daan Boshuis
Stan Elderhorst
Maaike Fidder
Yarno de Heer
Saman Houtman
Stefan Mondé
Wessel Plate
Ilse van Rhee
Henny de Rooij
Joëlle van Utrecht
Lotte Veenendaal
Jasper Veenendaal
Dominique Willemse

KNKV beoordelaars

Wouter van de Kamp
Karel Plate
Gijsbert de Rooij

Wil jij ook scheidsrechter worden bij TZ?

De Arbitrage Commissie komt graag met jou in contact!