Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Een boeiend gevecht.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Avanti op het programma, voor beide ploegen een nieuwe mogelijkheid om het puntentotaal te veranderen. Avanti, een ploeg die op voorhand tot de favorieten behoort, maar ook een aantal nieuwe mensen moet inbouwen, begon zeer sterk aan de wedstrijd. Vol overtuiging en strijd pakten ze snel een 4-0 voorsprong en wisten dit zelfs uit te bouwen tot een 10-3 voorsprong. TZ lukte het niet om daar iets tegenover te zetten en moest lijdzaam toekijken. Na een herenwissel, kwam gelukkig toch het vuur terug in de ploeg, er werd geknokt, goede goals, dat leidde tot een 8-10 ruststand. Volledig terug in de wedstrijd ging TZ de kleedkamer in. Na de rust ontvouwde zich een boeiend gevecht. Met een periode waarin TZ in een mooie flow terecht kwam, verdedigend in staat om snel te ontregelen en de ene na de andere mooie aanval werd afgerond, wat halverwege de 2e helft resulteerde in een 16-12 voorsprong. Maar Avanti toonde op een geslepen en knappe manier erg veel veerkracht en kwamen weer langszij. Het was onvoorspelbaar hoe dit zou eindigen. Ongeveer een minuut voor kwam TZ op 20-19, de eerstvolgende aanval lukte het Avanti om de gelijkmaker te scoren, waarna TZ nog 1 goede schotkans kreeg, het geluk zat net niet aan de kant van TZ. Een mooie 20-20 eindstand, beide ploegen verdiende minimaal een punt en voor beide ploegen genoeg aanknopingspunten om het puntenaantal te veranderen in de toekomst.