Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Heerlijke pot korfbal

Nadat TZ vorige week net tekort kwam tegen Odik, stond nu de krachtmeting met nummer 2 Pernix op het programma. En daar was nog wel een revanche gedachte aanwezig vanuit de 1e wedstrijd, waarbij we na de slotminuut opeens met lege handen stonden. Vanaf het begin af aan het veld in met duidelijke verdedigende instructies op de dames, ontspon zich een mooie wedstrijd. Tot 6-6 gelijkopgaand waarna TZ met Matthias, Luke en Randy als afmakers het initiatief naar zich toe trok. Pernix kwam terug tot 13-13, maar TZ met een mooie eindsprint naar de rust en met 17-13 werden de kleedkamers opgezocht. Na de rust zelfs een 20-15 en 25-20 voorsprong, maar toch ging het aanvallend moeizamer en moesten we verdedigend steeds meer vrije worpen kado geven, waardoor Pernix zich terug knokte tot een 26-26 stand en zelfs 2 minuten voor tijd op 27-28 kwam. Uiteindelijk wist Randy de gelijkmaker via een strafworp neer te zetten en eindigde de wedstrijd in 28-28. Een dubbel gevoel overheerst, voor 90% de betere ploeg, maar in de slotfase had je ook kunnen verliezen. Op naar volgende week, weer een mooie krachtmeting in Gorkum tegen GKV.