Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Moeilijke strijd gehavend Tweemaal Zes

Op voorhand zou het al een zware dobber worden tegen de huidige nummer 2 DSC uit Eindhoven , die nog volledig in de strijd zijn om het kampioenschap. En dan te bedenken dat bij TZ de helft van de ploeg niet fit was, door ziekte of blessures.
Vanwege het belang bij het 2e is er voor gekozen om 2 intact te laten beginnen en bij 1 te kijken hoe lang we het zouden volhouden. En dat ging zeer bewonderenswaardig, strijdend, proberen verdedigend druk te blijven zetten om DSC niet te makkelijk te laten combineren.
De 1e helft bleef TZ steeds knap aan de goede kant van de score, waarna er met 7-5 ruststand de kleedkamers werden opgezocht. Alles had al een zware wissel getrokken op diverse spelers , toch afgesproken om de manier van spelen te handhaven, iets meer geduld in de aanval vanwege het snelle achter verdedigen en dan maar eens kijken hoe lang we het konden volhouden.
Natuurlijk ging DSC een tandje bij schakelen, tot 10-10 ging het gelijk op, daarna een te lange periode zonder goals bij TZ, ook niet geholpen door een aantal bijzondere beslissingen van het leidend duo. DSC kwam voor het eerst op voorsprong 10-12, waarna de eindfase steeds 1 of 1 verschil bleef, maar TZ niet meer bij machte was om een punt binnen te slepen.
De komende week vooral gebruiken om weer de lichamen op te lappen en dan op naar SDO Kamerik. Vanwege het feit dat Sporting Delta gewonnen heeft zal handhaving een lastige zaak worden, maar tegen SDO zullen de messen weer geslepen moeten worden en zal de ploeg vertrouwen moeten halen uit de strijd tegen DSC