Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Nederlaag met perspectief

Na de nederlaag tegen Dos (w), stond de lastige uitwedstrijd tegen Deetossnel op het programma. Deetossnel is een ploeg het nodige talent rondloopt. En dan was er ook nog de wetenschap dat TZ de nodige basisspelers miste. Joep Gerritsen was geschorst, Luke van Kouterik geblesseerd en Milenka Meering afwezig vanwege werk. Op hun plaatsen speelde Geert Drost, Matthias van Beest en Antoinette Enschede. Voor TZ was het dus niet zo zeer een wedstrijd waar het om de punten ging, maar veel meer hoe het zou reageren op deze aanpassingen.

In de beginfase van de wedstrijd kwam TZ twee keer op voorsprong. Er werd onbevangen aan de wedstrijd begonnen. Helaas werd er al snel wat meer fouten gemaakt en nam Deetossnel het initiatief over. De ploeg kwam makkelijker aan doelpogingen schoot simpelweg beter. TZ kon op 6 – 4 nog even aanhaken. Na een kwartier kwam de volgende tegenslag voor TZ. Bart Drost moest geblesseerd het veld verlaten. Reinier Enschede die net gearriveerd was, van zijn eigen wedstrijd uit Hoevelaken, moest gelijk het veld in. Door de mogelijkheid om acht keer door te wisselen besloot Iwan Hazendonk de vaksamenstelling te wijzigen. Daarbij kwam Marco de Rooij ook nog even in het veld en wist daarbij handig een strafworp te versieren. Het restant van de eerste helft was verder niet goed. Bij rust zochten beide ploegen de kleedkamer op met 11 – 5.

In de tweede helft was Deetossnel nog steeds de betere ploeg. Het was niet zo dat TZ bij machte was om de terug te komen in de wedstrijd, maar er werd beter gespeeld als de eerste helft. Daarbij was het mooi om te zien dat de invallers ook meerdere doelpunten voor hun rekening namen. Zeker de combinaties tussen Geert Drost en Matthias van Beest leverde de nodige doelpunten op. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 26 – 18.

Een wedstrijd die zeer waardevolle informatie opleverde voor trainer/ coach Iwan Hazendonk. De invallers kunnen terugkijken op een prima wedstrijd. Volgende week zal de ploeg grotendeels weer compleet zijn. Als je dat samenvoegt met het sterke spel van de invallers kan het niet anders dan dat het niveau weer omhoog gaat. Dat moet er toe leiden dat Top (A) het vuur aan de schenen gelegd wordt volgende week zaterdag in Maartensdijk.