Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ komt tekort tegen TOP

TZ kent tot nu toe een ongelukkige seizoenstart. De ploeg is nog niet in goede doen en daarnaast mist de ploeg regelmatig spelers op trainingen of wedstrijden vanwege blessures, werk of een schorsing. De derde wedstrijd stond op het programma tegen Top (A). Deze wedstrijd moest nog gespeeld worden zonder Luke van Kouterik. Hij staat een langere tijd langs de kant en begint volgende week langzaam weer met trainen. Op zijn plek speelde Geert Drost.

De start van de wedstrijd was prima, via twee treffers van het eerste aanvalsvak werd een 2 – 0 voorsprong genomen. Het tweede aanvalsvak had meer moeite om de korf te vinden. Daarnaast had de verdediging het lastig. Top nam het initiatief van de wedstrijd over en was met name in de afronding doeltreffender. Via een run van 5 doelpunten pakte de gasten een voorsprong van 3 – 8. Trainer Iwan Hazendonk nam een time out om de ploeg weer op het goede spoor te zetten. Dit zorgde er wel voor dat TZ beter in de wedstrijd kwam, maar Top kwam niet in de problemen. Met 9 – 12 werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft bracht Top de voorsprong weer naar vijf doelpunten. Maar in de daarop volgende fase knokte TZ zich terug in de wedstrijd. De ploeg bracht meer strijd in de verdediging. Dit zorgde voor kortere aanvallen bij Top, TZ kon profiteren en kwam op 14 – 15. TZ had korte tijd kans op de gelijkmaker, maar al snel wist Top de kansen weer af te ronden en besliste de ploeg de wedstrijd. Aan het einde van de wedstrijd stond er 21 – 25 op het bord.

TZ zal moeten zorgen dat er op meerdere vlakken een schep bovenop gedaan wordt. Afgelopen zaterdag was dit al waar te nemen, maar het was nog onvoldoende. Deze aanknopingspunten moeten worden vastgegrepen voor verder herstel. Volgende week speelt men uit tegen koploper Sporting Delta. Dit is de ploeg van oud trainer Eric Geijtenbeek.