Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Opnieuw verlies voor Tweemaal Zes

Afgelopen zaterdag stond er voor Tweemaal Zes opnieuw een uitwedstrijd in Dordrecht op het programma. Vorige week werd er met dubbele cijfers verloren van Sporting Delta, dus het eerste team wilde deze keer een revanche in de stad. Tegen Oranje Wit werd er nogmaals niet gewonnen. De bezoekers kwamen met vijf doelpunten achter aan het begin van de wedstrijd en die marge hield stand tot het laatste fluitsignaal.

De wedstrijd tegen Oranje Wit was de eerste return van de zaalcompetitie. Thuis werd er met vier punten verschil gewonnen, dus het team had vertrouwen dat er weer kansen lagen tegen deze tegenstander. Oranje Wit bleek gebrand en startte sterk en fel aan de wedstrijd, terwijl TZ te slap acteerde. De focus miste en het gat wat de thuisploeg in het eerste kwartier wist te creëren bleef stand houden. Vanaf dit moment was er een redelijk gelijk opgaand doelpuntenverloop, maar voor rust wist TZ niet dichterbij hun tegenstander te komen.

Na het bezoek aan de kleedkamer leek Tweemaal Zes even het voortouw te nemen. Er werd strakker verdedigd en makkelijker onder de druk van de tegenstander uitgekomen. Het bleek van korte duur. Oranje Wit had vervolgens opnieuw de overhand. Het lukte hen de marge te behouden en trokken de wedstrijd definitief naar hun toe. Zij wonnen met 22-15. Voor TZ zuur puntenverlies, aangezien het gat tot de nummer 6 en 7 in de competitie hierdoor nog maar 2 punten is. Komende weken volgen er twee thuiswedstrijden, waarbij het streven is om dit gat weer te vergroten. (Sterre Thijs)