Volgende wedstrijdTweemaal Zes 1 — SKF 1/22 januari 2022/De Vierstee
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdTweemaal Zes 1 — SKF 1/22 januari 2022/De Vierstee
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

‘t Kompas en MLK winnen schoolkorfbaltoernooi TZ

Afgelopen vrijdag vond het Jumbo Jelle Farenhorst Schoolkorfbaltoernooi plaats, georganiseerd door korfbalvereniging Tweemaal Zes. De winnaar van de wisselbeker voor groepen 5 en 6 is ‘t Kompas geworden. De wisselbeker voor groep 7 en 8 is veroverd door de Martin Luther Kingschool. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo Jelle Farenhorst.

Het schoolkorbaltoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement dat al vrijwel vanaf de oprichting van de vereniging (1968) georganiseerd is. Het volledige programma is onder schooltijd zodat alle kinderen in plaats van een lesdag een heerlijke dag sporten hebben Alle uitslagen, standen en foto’s van de winnaars zijn na te kijken op de site van de club: www.tweemaalzes.nl en op de Facebookpagina van Tweemaal Zes

Het toernooi De kinderen van de groepen 5 en 6 speelden wedstrijdjes monokorfbal, ofwel 4Korfball genoemd. Het spel wordt door 4 kinderen gespeeld, in één vak waarin 2 korven in staan. Alle kinderen zijn hierdoor de hele wedstrijd flink bezig en het is erg intensief. De 4 poule-winnaars speelden een halve finale, driemaal ’t Kompas en één team van de MLK. De Basbananen van ’t Klaroen stonden bijna in de halve finale. Het was zó spannend in die poule. Bij groep 5 waren de Korfbalkersen van ’t Kompas te sterk voor de Flitsende Fietsen van de MLK. In de finale stonden zij tegen hun eigen groep 6, de Banana’s, die met 10-0 de halve finale wonnen. Zo was de finale een Kompas-feestje waarbij de Banana’s overtuigend wonnen en de wisselbeker in ontvangst mochten nemen.

Om tien voor één startte het toernooi voor de groepen 7 en 8 met het gewone 2-vaks korfbal. Zestien teams gingen in 4 poules de strijd met elkaar aan. Bij groep 7 wisten de Stap Step Stipers (MLK) en de Orka’s van de Kievit al hun poulewedstrijden te winnen. In deze halve finale won de MLK. De andere halve finale was al een MLK-onderonsje. De klasgenootjes van groep 8 speelden een zeer spannende wedstrijd. Helaas waren de Razende Raketten niet opgewassen tegen de Bumperende Buggy’s (1-2). In de finale, groep 7 en groep 8 van de MLK, waren de Bumperende Buggy’s oppermachtig. Zij wonnen met 8-1 van de Stap Step Stipers en mochten de wisselbeker in ontvangst nemen. Die is nu 3x achter elkaar gewonnen door de MLKingschool. Na afloop was er voor alle kinderen een heerlijk ijsje van de sponsor Jumbo Jelle Farenhorst.