Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdSKF 1 — Tweemaal Zes 1/8 oktober 2022/De Groene Velden
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ pakt belangrijke winst

De seizoenstart van TZ hield nog niet over, tot er vorige week geworden werd van Sporting Delta. Daarmee pakte TZ de eerste punten van het seizoen. Met deze twee punten kwam TZ boven Oranje Wit te staan, de tegenstander van afgelopen zaterdag. Om echt goede zaken te doen, moest er nu dus ook gewonnen worden. Oranje Wit moet bouwen aan een nieuwe ploeg, na het stoppen van heel wat basisspelers in de laatste twee jaar. De opdracht voor TZ was helder, winnen.

De start was prima voor de Maartensdijkers. In korte tijd stond er een 3 – 0 voorsprong op het bord. Daarna slopen er echter ook wat onnodige fouten in het spel. Met name in de verdediging volgde er een aantal onnodige tegengoals. In de aanval was het spelbeeld ook wisselend, juist wanneer men door kon drukken was het spel onzorgvuldig. Dit zorgde ervoor dat bij het rustsignaal van de scheidsrechter er een 12 – 9 ruststand op het bord stond.

Om het niet aan te laten komen op een slotfase, waarbij Oranje Wit nog geloof had in de punten, moest TZ scherper als de eerste helft uit de kleedkamer komen. De ploeg slaagde hier ook in en wederom waren de eerste drie treffers voor TZ. Nu pakte de ploeg wel door en stond er halverwege de tweede helft een 21 – 12 tussenstand op het bord. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Het was mooi om te zien dat de ploeg gevaarlijk was over meerdere schijven. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor de ploeg om ook tegen de betere ploegen een goed resultaat te behalen. Bij 29 – 19 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Met nog twee wedstrijden te gaan zal TZ nog minimaal één keer moeten winnen. Dit moet dan gebeuren volgende week tegen OVVO in Maarssen of een week later thuis tegen ROHDA. De ploeg van Iwan Hazendonk laat zien beter in z’n vel te steken dan aan het begin van de competitie. Het moet echter nog steeds beter en dat zal men zich ook na deze twee overwinningen moeten realiseren.