Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ wint ruim van Sporting Delta

Nadat TZ vorige week met een belangrijke overwinning op Top (A) afstand nam van Dos (W) en Oranje Wit, was het nu zaak om die goede stap een vervolg te geven tegen Sporting Delta. Deze ploeg uit Dordrecht wordt getraind door een oude bekende Eric Geijtenbeek. Sporting Delta stond er beter voor op de ranglijst, maar in de uitwedstrijd won TZ met duidelijke cijfers.

Na het eerste fluitsignaal was het direct TZ dat de leiding nam. Via twee goede aanvallen was men direct doeltreffend. Het tweede aanvalsvak had iets meer moeite, maar even later stond er een 4 – 0 tussenstand op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft was het de vraag of de aanval van beide ploegen ondermaats waren, of dat het verdedigend goed stond, maar geen van beiden ploegen kon echt domineren. Met 10 – 6 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust was het overduidelijk dat er maar één ploeg aansprak maakte op de overwinning. TZ liep in de eerste fase van de tweede helft uit naar acht goals verschil. Alhoewel de temperatuur zijn weerslag leek op (het tempo van) beide ploegen, speelde de ploeg van trainer Iwan Hazendonk prima. Met nog een kwartier te spelen was het zaak om de ruime voorsprong binnen te halen. Dit gebeurde ook en de voorsprong werd mede door de impuls van diverse invallers uitgebreid. Bij 25 – 12 floot de scheidsrechter af.

Met deze overwinning heeft TZ zich nog een betere uitgangspositie verschaft. Dos (W) en Oranje Wit verloren allebei, dus de voorsprong op de ranglijst groeide naar zes punten. Volgende week staat de Derby tegen Dos op het programma. In de allereerste wedstrijd van het seizoen wist Dos (W) met de winst er vandoor te gaan. Dit bleek tot nu toe de enige overwinning van de ploeg uit Westbroek. De ploeg zit er vaak dichtbij, maar weet de punten net niet binnen te halen. Zaak voor TZ om dit volgende zo te houden.