Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ wint streekderby van Dos (W)

In de tiende speelronde van de Hoofdklasse B veldkorfbal stond de steekderby DOS – TZ op het programma. Een mooi affiche voor het weekend na Koningsdag. TZ is goed gestart op het veld en heeft de twee eerste wedstrijden gewonnen. DOS heeft het daarentegen moeilijker. De ploeg heeft pas drie punten, maar verliest over het algemeen maar met kleine cijfers. Van die drie punten behaalde DOS er wel twee in de openingswedstrijd van het seizoen tegen TZ. Beide ploegen uit de gemeente De Bilt ontmoetten elkaar dit seizoen voor het eerst sinds jaren, dus de Maartensdijkers hadden nog wel wat recht te zetten.

Om half vier floot de scheidsrechter van dienst de wedstrijd in een sfeervolle ambiance van start. En in de eerste helft nam TZ duidelijk het initiatief in handen. De ploeg speelde rustig en geduldig en bracht een verschil van vier doelpunten op het scorebord. Voor de rust volgde er echter een lange fase waarin TZ moeite had om de korf te vinden. Ook twee strafworpen brachten geen uitkomst om de score verder uit te breiden. DOS profiteerde uiteindelijk en verkleinde het gat. Bij 7 – 10 floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de tweede helft was het de vraag of TZ dit keer wel de score uit kon breiden. In eerste instantie werd het nog wel 7 – 11. Maar daarna viel het stil. DOS ging beter schieten en TZ legde te weinig druk op het schot. DOS kwam terug in de wedstrijd en pakte ook nog twee keer een voorsprong van één punt. Verder kwam de thuisploeg echter niet. De ingevallen Reinier Enschede was belangrijk en hielp het vak over het dode punt heen. TZ nam weer het initiatief en vlak voor tijd gooide Rianne Kruit via een strafworp de wedstrijd op slot. Met 17 – 20 was de tweede streekderby van het seizoen een prooi voor TZ.

TZ maakte het zichzelf misschien wel onnodig moeilijk. Door het missen van strafworpen in de eerste helft bleef het verschil te overzien voor DOS. In de tweede helft zat DOS aanvallend beter in de wedstrijd. TZ zette daar in de eigen aanval te weinig tegenover. Uiteindelijk trok men in de slotfase de wedstrijd wel naar zich toe. Zo won TZ de tweede streekderby. Een wedstrijd die twee keer in een zeer sfeervolle ambiance gespeeld werd. De ploegen gingen de strijd met elkaar aan, maar er is altijd respect over en weer geweest. De competitie is nu ‘bijna’ beslist voor TZ. Met nog vier speelronden te gaan staan DOS en Oranje Wit 8 punten onder TZ.