Volgende wedstrijdTweemaal Zes 1 — SKF 1/22 januari 2022/De Vierstee
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdTweemaal Zes 1 — SKF 1/22 januari 2022/De Vierstee
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

TZ wint weinig hoogstaand duel

TZ speelde afgelopen zaterdag tegen Oranje Wit. De Maartensdijkers kende een prima start van de veldcompetitie en zijn inmiddels zeker van lijfsbehoud in de Hoofdklasse. De thuisploeg uit Dordrecht was minder succesvol en speelt volgend jaar een niveau lager. Vanwege de afwezigheid van Milenka Meering en Rianne Kruit speelden Anne van Kouterik en Elkie van Keulen. Beiden kunnen terugkijken op een prima wedstrijd.

Op het zonnige complex van Oranje Wit was het geen bijster hoogstaande wedstrijd. De thuisploeg had moeite om de bal in bezit te houden na een doelpoging terwijl TZ vaak te ongeduldig was en niet zuiver schoot. De ploeg van Iwan Hazendonk was wel beter, maar verzuimde om dit in de score uit te drukken. Een van de lichtpuntjes was het doelpunt van de debuterende Elkie van Keulen. Met 8 – 9 werd de schaduw van de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft bood niet veel meer spektakel als de eerste helft. De voorsprong werd door de gasten vergroot en daarmee leek de wedstrijd beslist. Het scoren verliep in de laatste 20 minuten echter weer een stuk lastiger waardoor Oranje Wit aan het spreekwoordelijke elastiek bleef hangen. Bij 16 – 18 floot de scheidsrechter af.

TZ won zo voor de vierde keer in vijf wedstrijden. Een goede prestatie natuurlijk, al is het te hopen dat de laatste twee wedstrijden wat meer goals beloven als afgelopen zaterdag. In het pinksterweekend is er geen wedstrijd. Daarna speelt men de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen OVVO/DeKroon.