Volgende wedstrijdTweemaal Zes 1 — SKF 1/22 januari 2022/De Vierstee
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Volgende wedstrijdTweemaal Zes 1 — SKF 1/22 januari 2022/De Vierstee
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Wijzigingen in spelregels 2018-2019

KNKV

Voor aankomend seizoen zijn er weer een aantal spelwijzigingen door gevoerd door het KNKV. Vanuit de Arbitrage Commissie willen we deze graag met jullie delen.

Spelduur A-jeugd en senioren op het veld

Vanaf dit seizoen dat de speelduur van de A-jeugd en senioren (incl. Midweek) 2×30 minuten bedragen met een rust van maximaal 10 minuten.

Time-out

De time-out is van toepassing in het top- en wedstrijdkorfbal in zowel de zaal als veldcompetitie. Per ploeg zijn er, per wedstrijd, twee time-outs toegestaan.

De time-out is geldig zodra de scheidsrechter het time-out gebaar heeft gemaakt of wanneer de juryvoorzitter de ‘time-outkaart’ omhooghoudt. Mocht de aanvragende coach er na het gebaar voor kiezen om de time-out niet te gebruiken, dan geldt deze toch!

In dit geval krijgt de andere ploeg wel de tijd die voor een time-out staat om te overleggen.

Wissels

Bij wedstrijden zonder schotklok

Zodra de scheidsrechter het gebaar van een wissel heeft gemaakt is de wissel geregistreerd. Tot dat moment kan het wisselverzoek zonder gevolgen ongedaan worden gemaakt.
Als het gebaar is gemaakt en de coach besluit om niet te wisselen, geldt de wissel wel!

Bij wedstrijden met schotklok

Zodra de juryvoorzitter, tijdens een spelonderbreking, de ‘wisselkaart’ omhooghoudt, is de wissel geregistreerd. Tot dat moment kan het wisselverzoek zonder gevolgen ongedaan worden gemaakt.
Als het gebaar is gemaakt en de coach besluit om niet te wisselen, geldt de wissel wel!

Rugnummers

Alle teams die met schotklok spelen zijn verplicht om rugnummers te dragen. Deze dienen op rugzijde van het wedstrijdshirt een uniek en duidelijk zichtbaar rugnummer te dragen van gelijke afmeting en kleur. Deze regel geldt ook wanneer er in reserveshirts gespeeld moet worden.

Wanneer een team niet met een schotklok speelt, maar wel rugnummers gebruikt zijn zij verplicht om het volgens de bovenstaande eigenschappen te doen. (behalve de reserveshirts, deze hoeven geen rugnummers).

 

Benieuwd naar de volledige korfbal spelregels? Het spelregelboekje van de KNKV kan hier worden gedownload, maar is ook te vinden op de pagina van de Arbitrage Commissie onder het tabblad: ‘Spelregels (+ wijzigingen)’.