Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Druilerige dag voor Tweemaal Zes

Tweemaal Zes trad van het weekend aan tegen Dos Kampen in Kampen. Na drie verliespartijen hoopten de Maartensdijkers weer eens aan het langste eind te trekken. Echter, door een slechte eerste helft had de thuisploeg een grote voorsprong ontwikkeld. Tweemaal Zes wist de wedstrijd in de tweede helft niet meer te kantelen.

De omstandigheden van afgelopen zaterdag waren niet ideaal. Het was een regenachtige dag, en vanwege de recente corona maatregelen akelig stil langs de lijn. Aan TZ de taak er alsnog een zonnige dag van te maken en de mensen thuis die via de livestream mee konden kijken te trakteren op een leuk potje korfbal. Dos Kampen gooide alleen in de eerste helft al roet in het eten. Zij vlogen uit de startblokken, waren ondanks de gladde bal zuiver in hun schoten en kwamen op een ruime voorsprong. Aan Tweemaal Zes’ zijde was het getoonde spel het tegenovergestelde. Ballen werden niet gevangen en kansen niet afgemaakt. De ruststand was dan ook 9-2.

Er werd met nieuwe goede moed aan de tweede helft begonnen. Ondanks dat het spel van TZ nog steeds niet altijd even goed was, kwamen ze beter in de wedstrijd. Terwijl de doelpunten bij Dos Kampen schaarser werden, sloop Tweemaal Zes langzaam dichterbij. Ze wisten tot 3 verschil te komen. Hierna gaven de Kampenaren weer meer gas, en lukte het TZ niet meer aan te sluiten. Het werd 16-11. Er werd een zeer matige, en vooral frustrerende, wedstrijd gespeeld. Volgende week komen er andere Kampenaren op bezoek in Maartensdijk: Wit-Blauw.