Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk
Veld: Dierenriem 8 3738 TR, Maartensdijk
Zaal: Nachtegaallaan 30, 3738 EB, Maartensdijk

Tweemaal Zes opent competitie met winst

Na een vierweekse voorbereiding waarin hard getraind werd en er goede oefenpotten gespeeld werden, was het afgelopen zaterdag eindelijk tijd voor de start van de competitie. Tweemaal Zes mocht op eigen veld aantreden tegen Tiel ’72, een vrijwel onbekende tegenstander voor de Maartensdijkers. Aan de spelers de taak om de sterke voorbereidingsperiode om te zetten in de eerste punten van het seizoen.

 

De selectie van Tweemaal Zes is dit jaar erg verjongd. Er zijn een aantal jeugdleden doorgeschoven naar de senioren en een aantal spelers gestopt na vorig jaar. Het eerste van TZ is dan ook een team in een nieuwe samenstelling. Onder leiding van nieuwe coach Taylor Koning mocht de ploeg aan het thuispubliek laten zien hoe die samenstelling zou werken. Dat lukte het eerste deel van de wedstrijd fantastisch. Door veel variatie in het spel, een volle bak inzet en een goed afrondingsvermogen keken de gasten na een kwartier spelen tegen een 7-0 achterstand aan. Hierna zakte TZ iets in, mogelijk ook door de enorme warmte en het effect van de scherpe start, maar alsnog werd er met een fijne voorsprong gerust.

 

Na rust wist de ploeg van Koning niet dezelfde start te tonen als in de eerste helft. Sterker nog, er werd vaker balverlies geleden en de scores bleven langer uit. Tiel ’72 wist langzaam dichterbij te komen en kwamen zelfs terug tot een gat van 2. Het werd even onnodig spannend, maar gelukkig wist TZ tweemaal snel de korf te vinden waardoor de marge weer wat vergroot werd. Dat gat is de rest van de wedstrijd gebleven en er werd uiteindelijk gewonnen met 18-14. Een heerlijke start van de competitie voor de ploeg uit Maartensdijk, die vol goede moed nu 3 uitwedstrijden tegemoet gaan.